Abonneren op feed NCSC Nieuws
Nieuwsberichten van het NCSC
Bijgewerkt: 43 min 7 sec geleden

Configureer TLS toekomstvast met de vernieuwde TLS-richtlijnen van het NCSC

di, 04/23/2019 - 01:00
Het NCSC publiceert vernieuwde ICT-beveiligingsrichtlijnen voor Transport Layer Security (TLS). Een veilige TLS-configuratie is belangrijk voor het beveiligen van verbindingen op internet. De vernieuwde richtlijnen helpen toekomstvaste TLS-configuraties te maken, zodat organisaties zich kunnen richten op dreigingen die dagelijkse aandacht verdienen.
Categorieën: Nieuws

Plan voor vervanging digitale certificaten in de maak

vr, 03/22/2019 - 09:27
Eerder heeft het NCSC aan u gecommuniceerd dat bepaalde certificaten, die voor de digitale dienstverlening van de Nederlandse overheid worden gebruikt, niet voldoen aan strengere, internationaal gestelde eisen en dus moeten worden vervangen. Hier volgt een update .
Categorieën: Nieuws

Certificaten voldoen mogelijk niet aan uitgifte-eisen

wo, 03/13/2019 - 11:38
Onlangs werd bij het NCSC bekend dat bepaalde digitale certificaten niet voldoen aan de uitgifte-eisen voor certificaten. Dit probleem is ontstaan bij het gebruik van bepaalde uitgiftesoftware (ECJBA). Deze software wordt door veel certificaatautoriteiten gebruikt voor het genereren van certificaten. Hierdoor zijn er mogelijk certificaten gegenereerd die niet voldoen aan de eisen. Als deze certificaten niet tijdig worden vervangen, dan kan er een beschikbaarheidsprobleem ontstaan omdat deze certificaten binnenkort niet meer worden geaccepteerd door bijvoorbeeld webbrowsers.
Categorieën: Nieuws

Wees alert op manipulatie van DNS-instellingen

do, 01/24/2019 - 08:03
Kwaadwillenden hebben in diverse landen manipulatie van DNS-instellingen uitgevoerd, zogenoemde DNS-hijacking. Als een kwaadwillende DNS-instellingen van uw organisatie kan wijzigen, kan deze inkomend netwerkverkeer van uw organisatie tijdelijk omleiden en inzien. Het NCSC adviseert om u te beschermen tegen ongeautoriseerde wijzigingen van uw DNS-instellingen volgens de checklist in dit bericht.
Categorieën: Nieuws

Uitfasering workarounds DNS-servers mogelijk gevolgen voor domeinen

di, 01/15/2019 - 05:03
Vanaf 1 februari 2019 wordt een belangrijke wijziging in DNS-software (Domain Name Service) uitgevoerd. Deze wijziging kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van domeinen wereldwijd. Het gaat om de ‘extension mechanisms’ die aan DNS-servers zijn toegevoegd. Het NCSC en SIDN adviseren organisaties om hun DNS-servers zo snel mogelijk te testen op compliancy met EDNS versie 0 (EDNS0).
Categorieën: Nieuws

NCSC subsidieert ontwikkeling van RPKI-software voor veilige routering internetverkeer

ma, 01/07/2019 - 06:20
Eind 2018 heeft het NCSC een subsidie verleend aan de stichting NLnet Labs om de ontwikkeling van RPKI-software te stimuleren. Resource Public Key Infrastructure (RPKI) is een set standaarden waarmee netwerkoperators de routering van internetverkeer kunnen beveiligen. Het NCSC ziet de potentie van RPKI om de betrouwbaarheid van routering te verhogen. De adoptie van RPKI kan helpen bij het tegengaan van menselijke fouten en bij het detecteren van en beschermen tegen gelekte of gemanipuleerde routeringsinformatie.
Categorieën: Nieuws