Bedrijfsnetwerkonderzoek

Bedrijven digitaliseren hun bedrijfsactiviteiten en processen. Er wordt onderschat aan welke nieuwe technologierisico's we worden blootgesteld. Een van de grootste risico's is dat hackers een kwetsbaarheid misbruiken die binnen uw IT-infrastructuur aanwezig is. De kans dat de hacker de volledige controle over uw IT-infrastructuur kan krijgen, wordt zeer waarschijnlijk zodra ze toegang krijgen tot uw interne netwerk.

Om het risico op een beveiligingsincident te beperken, moeten we dergelijke aanvallen kunnen voorkomen, detecteren, erop reageren en ze gemakkelijk en snel kunnen herstellen. Veel aanvallen kunnen worden voorkomen door ervoor te zorgen dat alle bekende software-kwetsbaarheden zijn verholpen en daarnaast regelmatig beveiligingstesten uit te voeren om mogelijke onbekende kwetsbaarheden te identificeren. Er kan echter nooit worden gegarandeerd dat een systeem voor altijd veilig is. Een goede werkwijze/procedure is nodig voor het detecteren, en herstellen van cyber-aanvallen. Een penetratietest op de IT-infrastructuur is de eerste stap om eerder genoemde incidenten te voorkomen.

Waarom is het belangrijk om voortdurend penetratietesten uit te voeren?

Een veilig systeem vandaag kan over een paar weken niet meer veilig zijn. Dit geldt vooral voor organisaties die software onderhouden en ontwikkelen. Configuraties veranderen, evenals het bedreigingslandschap. Het is dus belangrijk dat organisaties regelmatig penetratietesten uitvoeren op hun kritieke IT-infrastructuur.

Lees meer over onze onderzoeken: